Upeista hedelmistä voi valmistaa kaikenlaista. Perusherkkuna voi tietysti tehdä hedelmäsalaattia, joka on tuoreista hedelmistä aivan uskomattoman hyvää. Ne säilykeversiot kannattaa siis unohtaa ja käyttää niitä säilykkeitä muissa jutuissa lisänä. Tällä kertaa hedelmäsalaatti seuraksi tehtiin sabayonkastike.
Kastikkeeseen löytyy useita erilaisia ohjeita ja siitä voi tehdä eri variaatioita sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään. Perusohje sabayonkastikkeeseen löytyy esim. keittotaito.comin sivuilta:
Kastikkeeseen löytyy useita erilaisia ohjeita ja siitä voi tehdä eri variaatioita sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään. Perusohje sabayonkastikkeeseen löytyy esim. keittotaito.comin sivuilta:
Sabayonkastike (4:lle)
Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuumuutta kestävässä kulhossa vaaleaksi ja kuohkeaksi.
- 6 keltuaista
- 90 g sokeria
- 1 1/2 dl valkoista jälkiruokaviiniä tai hedelmämehua
- 1 rkl madeiraa tai sherryä
Aseta kulho vesihaudekattilan päälle. Vatkaa seosta koko ajan ja lisää samalla jälkiruokaviini tai hedelmämehu pienissä erissä kunnes kastike alkaa sakeutua. Vatkaa edelleen kunnes kastike on niin sakeaa, että se vatkaimesta valuessaan jättää vanan. Sekoita lopuksi joukkoon madeira tai sherry.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti