keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Mustikkajuustokakku

Vielä ehtii hyödyntää viime kesän mustikat ennen uutta satoa. Tällä kertaa tein mustikoista juustokakun. Tein kakun hyydyttämällä ja ripottelin mustikat sekaan kokonaisina. Tykkään mustikasta eniten sellaisina, sillä mikäli ne murskaa taikinaan, mikään muu ei sitten maistukaan kuin se mustikka.


Juustokakku valmistuu ihan perustarvikkeista ja marjat voi siihen valita ihan haluamansa mukaan.

Kakkupohja:

200 g keksejä
4 rkl voisulaa

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Säätele määrää keksien mukaan. Itse käytin nyt domino-keksejä, mutta esim. joulupiparit sopisivat hyvin tähän kakkuun.

Painele keksiseos irtopohjavuokaan esim. 25 cm halkaisijaltaan ja laita jääkaappiin odottamaan.

Täyte on myös ihan perusjuustokakkua, jossa joukkoon voi lisätä mitä tahansa marjoja. Mustikka toimii erittäin hyvin.

Täyte:

6 kananmunaa
6 dl tomusokeria
500 g tuorejuustoa
4 tl vaniljasokeria
2 dl mustikoita tai maun mukaan
6 dl kuohukermaa
12 liivatelehteä

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi. Sekoita vaahdot tuorejuuston sekaan ja lisää liivate, joka on sulatettu pieneen määrään kiehuvaa vettä. Kaada noin puolet täytteestä keksipohjan päälle irtopohjavuokaan ja ripottele päälle mustikoita. Kaada loput täytteestä vuokaan ja lisää loput mustikat. Suojaa kakku kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään. Tarjoile kakku seuraavana päivänä. 

Mustikat eivät uppoa kakun pohjalle, joten niitä kannattaa tosiaan ripotella myös täytteen väliin. Itse halusin pitää mustikat mahdollisimman kokonaisina, joten en sekoittanut niitä täytteeseen. Niinkin voi toki tehdä! Liivatelehtiä voi käyttää haluamansa määrän maun mukaan. Itse käytin 12 ja kakun koostumus oli oikein sopiva. Vähempääkin liivatemäärää voi toki kokeilla tai jos tykkää oikein tiiviistä kakuista, voi liivatelehtiä lisätäkin. Irtopohjavuoasta irtosi tällä käyttämälläni liivatemäärällä erittäin hyvin.


Tämä kakku onnistui erinomaisesti! Tein kakkua ohjetta isomman annoksen, josta riitti ainekset toiseen kakkuunkin, joka pakastettiin. Pakastaminen onnistui myös erinomaisesti ja sulatettu viikkoa myöhemmin tarjottu kakku oli aivan samanlaista kuin tuorekin. Erittäin herkullista siis!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti