tiistai 13. elokuuta 2013

Juustokakku metsämansikoista

Kesän marjasatoa hyödyntäen oli myös kokeiltava metsämansikkajuustokakkua. Metsämansikat eivät pakastamisesta parane, joten kannattaa kokeilla tuoreena tai ainakin sen kummemmin sulattamatta.

Tähänkin kakkuun tein taas aivan perusjuustokakkupohjan ja tällä kertaa joulupipareista. Myös täytteenä on ihan perusjuustokakkua mascarponella.

Pohja:

200 g joulupipareita
3 - 4 rkl voisulaa tai muuta rasvaa

Piparit murskataan ja joukkoon lisätään voisula. Seos painellaan kakkuvuoan pohjalle ja laitetaan jääkaappiin odottamaan muun kakun valmistumista.

Täyte:

4 dl tomusokeria
500 g mascarponejuustoa
4 kananmunaa
4 tl vaniljasokeria
1 - 2 dl metsämansikoita tai maun mukaan
5 dl kuohukermaa
9 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi. Sekoita vaahdot mascarponejuuston sekaan ja lisää liivate, joka on sulatettu pieneen määrään kiehuvaa vettä.

Kaada noin puolet täytteestä keksipohjan päälle irtopohjavuokaan ja ripottele päälle metsämansikat. Kaada loput täytteestä vuokaan ja lisää loput marjat. Ehjät marjat voi myös halutessaan sekoittaa täytteeseen valmiiksi.

Suojaa kakku kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään. Tarjoile kakku seuraavana päivänä.



Kakku oli todella hyvää eivätkä muusina olleet mansikat haitanneet. Kakun voi tehdä tavalliseen vuokaan tai irtopohjavuokaan. Itse käännän kakun ennen tarjoilua tuorekelmulla ja lautasella nurin vuoan poistamisen ajaksi ja käännän sitten takaisin tarjoiluastiaan. Liivatteella tehdyt kakut kestävät käsittelyn hyvin ja pysyvät ehjinä. Ensi kesänä täytyy kokeilla samaa kakkua tuoreista marjoista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti