maanantai 21. lokakuuta 2013

Sean Bean -maraton II

Tässä syksyn mittaan olen viettänyt taas Sean Bean -maratonia ja olen katsellut muutaman tasoltaan vaihtelevan Sean Bean -filmatisoinnin. Sikäli yllättävää on se, että näissä katsomissa viidessä elokuvassa oli vain yksi sellainen, jossa Sean Bean ei elä elokuvan loppuun asti.



Anna Karenina


Olen nähnyt Anna Kareninasta useista versioista enkä erityisemmin ole tarinan ystävä. Tämä vuoden 1997 versio on kuitenkin ehkä näkemistäni siitä parhaimmasta päästä. Ensinnäkin Sean Bean on aika hyvä Vronski eikä siinä sitten muuta tarvita. Muutenhan elokuva etenee aika nopeaan tahtiin eikä siten ole kovin syvällinen, mutta ihan katsottava versio kuitenkin ja Vronski on vielä elokuvan loppuessa hengissä.



Tom and Thomas


Tom and Thomas on lasten elokuva ja varmasti ihan katsottava sellainen oikeassa kohderyhmässä. Sean Bean on toisen pojan adoptioisä ja lopussa muistaakseni toisenkin. Elokuva sijoittuu nykyaikaan (tehty 2002) ja näissähän Bean ei tunnetusti ole parhaimmillaan, ellei esitä pahista ja nyt ei tosiaan ollut kyseessä toisen pojan paha adoptioisä. Mutta mikä ettei, lasten elokuvaksi ihan ok.



Mirror Mirror


Sean Bean ei ollutkaan kuollut! Ensinnäkään Bean ei tässä paljon esiinny, ainoastaan lopussa muutaman minuutin ajan. Tässä Mirror Mirrorissa oli kyllä komeat puitteet ja sinänsä ainekset vaikka mihin, mutta ei tämä kyllä kovin kaksinen ollut. Kun lavasteet ja puvut on hienot sekä tarina tuttu, kyllähän tämän katsoo, mutta mitään erityistä elokuva ei tarjonnut. Paitsi tietysti sen, että Sean Bean ei ollutkaan kuollut; sitä en olekaan ennen nähnyt!



Black Death


Tätä Black Deathiä aluksi vähän arastelin, että kuinka raaka otos on luvassa, kun olinhan jo Sean Beanin Death Reeliltä nähnyt tämän julman kohtalon. Mutta kokonaisuudessaan elokuva ei ollutkaan niin raaka kuin mitä odotin. Ihan katsottava muuten, mutta sitä katsoessa sai vähän jännittää miten raa'aksi meno vielä muuttuu. Näissä historiallisissa jutuissa Bean on kyllä ehdottomasti parhaimmillaan. Itse tarina on aika lyhyt eikä elokuvassa kauheasti tapahdu; toisaalta, tämä on niin sykkää tavaraa, että ehkä tätä ei sen pidempään olisi katsonutkaan.



Flightplan


Flightplan on tylsä. Katsoin sitä monta iltaa ja se vaan jatkui ja jatkui eikä siinä tuntunut tapahtuvan juuri mitään. Elokuva ei sinänsä ole erityisen huono, mutta ei se sisällä mitään erityistäkään. Sean Bean on tylsä lentokoneen kapteeni ja tässä olisi ehkä kannattanut antaa Beanille se pahiksen rooli. Ehkä se olisi ollut ennalta-arvattavaa, mutta eipä tälläkään versiolla mitään erityistä saavutettu. Jodie Fosterille toivoisi parempia elokuvia; tässä elokuvassa ei ollut mitään mainittavaa.



Ei muuta kuin seuraavaa maratonia odottamaan! Tänä vuonna Beanin ohjelmistoa on Percy Jackson, Wicked Blood ja Legends.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti