keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Dallaspullia

Kotivinkissä numerossa 20/2013 (toivottavasti en muista väärin) oli suosikkipullani eli dallaspullan ohje. Niitähän oli heti tietysti kokeiltava, kun ohjeen huomasin!

Vielä ei Kotivinkin sivuilla ohjetta näkynyt, joten paljastan salaisuuden tässä. Nämä olivat nimittäin todella hyviä ja maistuivat ihan oikeasti dallaspullilta.

Taikina:

25 g hiivaa
3 dl maitoa
1 dl sokeria
9 dl vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
100 g voita

Täyte:

150 g voita
1 prk (200 g) rahkaa
1/2 dl siirappia
1 ps vaniljakastikeaineksia
1 rkl vaniljasokeria

Lisäksi 1 muna ja mantelilastuja

Ota 250 g voita pehmenemään huoneen lämpöön ja liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää hiivaan sokeri ja 3 dl vehnäjauhoja ja sekoita vellimäiseksi taikinajuureksi. Peitä kulho liinalla ja nosta nosta lämpimään vesihauteeseen noin kymmeneksi minuutiksi, kunnes juuri kuplii.

Ota 150 g huoneenlämpoistä voita täytettä varten ja vatkaa voin joukkoon muut täytteen aineet. Anna täytteen tekeytyä taikinan alustamisen ajan.

Sekoita taikinaan suola ja loput pehmenneestä voista. Alustan joukkoon vehnäjauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä, mutta on silti pehmeää. Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla pöydällä.

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä 3/4 täytettä taikinalle ja kääri taikina rullaksi leveämmän sivun suuntaisesti. Leikkaa rulla n. 20 osaan ja nosta viipaleet kahdelle uuninpellille. Anna kohota leivinliinojen alla noin puoli tuntia.

Voitele munalla kohonneet pullat ja levitä loput täytteet pullien päälle. Paista 225 asteessa keskitasolla noin 15 minuuttia. Ripottele mantelit valmiiden pullien päälle.

Ja hyvää todellakin tuli! Omista pullistani tuli ehkä vähän tummia, mutta sillä ei liene merkitystä, koska maistuivat todella hyville. Pullia tuli todellakin noin 20 kpl ja ne säilyvät useamman päivän. Mietin pakastamistakin, mutta menivät niin nopeasti kaupaksi! Täytettä olisi ehkä voinut olla hieman enemmän, mutta ehkä seuraavalla kerralla teen pullia vähemmän, niin riittänee sitten jaettavaksi helpommin.

Pullat valmistuvat aika nopeasti ja helposti, joten näitä voisi ehkä tehdä tulevina vuosina vaikka koulun joulunmyyjäisiin. Pidetään mielessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti