tiistai 25. helmikuuta 2014

Porkkanakakku

Jo pidempään olen suunnitellut kokeilevani porkkanakakun leipomista ja lomalla vihdoin siihen sopiva hetki koitti. Sopivan ohjeen löysin Arla Ingmanin sivuilta. Porkkanakakkuhan on aivan mahtava leivonnainen ja maku on varmasti yllättävänkin hyvä, jos sitä ei ole aiemmin kokeillut!

Porkkanakakkuun tarvitaan:

300 g porkkanoita
100 g voita
4 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kardemummaa
ripaus kanelia

Kuorrutus:

50 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl tomusokeria
1 raastettu appelsiinikuori


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat. Sulata voi.

Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mukaan porkkanaraaste ja voi. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe sekä kardemumma keskenään ja sekoita ne taikinan joukkoon.

Kaada taikina voidellulle ja jauhotetulle tai leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille tai sopivaan vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.


Sulata kuorrutusta varten voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja appelsiininkuori voin kanssa tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrutus kakun päälle ja anna sen jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa kakku sopiviksi annospaloiksi ja tarjoile.


Porkkanakku oli erittäin hyvää ja onnistui todella hyvin. Porkkanakakku sopii hyvin myös juhliin tarjoiltavaksi, jolloin sen voi leikata pienempiin annospaloihin. Kakku säilyy myös todella hyvin useampia päiviä jääkaapissa. Kannattaa kokeilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti