tiistai 10. helmikuuta 2015

Mustikkaiset kuppikakut

Pitkästä aikaa tuli tehtyä kuppikakkuja. Onneksi on nuo synttärit, sillä näitä tulee tehtyä ihan liian harvoin! Päädyin perinteiseen reseptiin, joka on hyväksi todettu ja riittävän yksinkertainen sekä valmistukseltaan että maultaan. Mustikat toimivat aina!


Kuppikakkuihin tarvitaan:

Taikina

2 dl mustikoita
2,5 dl sokeria
100 g margariinia
2 munaa
3/4 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

Päällyste

60 g pehmeää margariinia
150 g tuorejuustoa
1/3 pkt tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Sekoita sokerin joukkoon pehmennyt rasva, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Lisää lopuksi mustikat ja sekoita ne varovasti joukkoon. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista uunissa 200 asteessa noin 20 - 25 minuuttia.

Sekoita päällysteen ainekset keskenään ja pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.


Itse käytin tällä kertaa tuorejuustona mascarponea ja se kaipasi huomattavasti tätä vanhaa ohjetta vähemmän tomusokeria; kokeilemalla löytyy paras kombinaatio! Itse tykkään jättää täytteen vähän kirpeämmäksi, koska kuppikakut ovat usein aika makeita ja muutenkin synttäreillä on tarjolla muutakin makeaa. Nämä onnistuivat maultaan hyvin (paistoaikaa olisi voinut vähentää ja pursotusta harjoitella, mutta kuitenkin...) ja nämäkin herkut tuntuvat vain paranevan maultaan parin jääkaappiyön jälkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti