sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Maaliskuu parvekkeella

Maaliskuu parvekkeella on ollut mukavan keväinen. Tänä vuonna ei lumien sulamista tarvinut odotella vaan ne lähtivät ennen kuin asiaa ehti edes ajatella. Muutama viileä päivä viikonloppuna tuntui todella kylmältä, mutta eipä se vielä yllätä, kun vielä on kuitenkin maaliskuu. Maaliskuussa on myös aivan turhaa puhua mistään takatalvista. Kevät on kuitenkin nyt ja tässä.


Ensimmäiset narsissini ovat jo täydessä kukassa. Ne kukkivatkin mukavan pitkään, kun ne parvekkeelle sopivan ajoissa hankin. Hyasintit saivat tehdä niille, vaikka tavallaan ihan hauskan näköisiä nekin olivat talven jäljiltä. Vaikuttaa tosiaan siltä, että tänä vuonna narsissien aika on nopeasti ohi, koska säät ja lämpötilat ovat olleet kovin keväiset. Vielä niitä hankin kuitenkin maalis- ja huhtikuun iloksi pienen satsin, koska viileiden öiden vuoksi pysyvät hyvinä useamman viikon. Narsissit ovat kyllä aivan parhaita tähän aikaan vuodesta!







Enpä ihan heti muista, että olisin näin aikaisin vuodesta päässyt orvokkiostoksille. Joka tapauksessa tiedän kyllä kokemuksesta, että kestävät näitä säitä hyvin, joten raaskin aivan mainiosti niitä hankkia. Hankkiuduin jo eroon kanervista, koska ne lähinnä enää roskaavat ja pölyttävät, vaikka suht hyvin säilynyt ulkonäkö saattaakin pettää. Mukavaa saadakin parvekkeelle jotakin ihan oikeasti elossa olevaa! Jätin parvekeruukkuihin seuraksi muratit, vaikka ne melko lailla taitavat olla kuolleita. Unohdin joistakin leikata täysin kuivuneet oksat pois, mutta muilta osin ovat vielä ihan passelit ruukuissa orvokkien lisänä. Osa murateista vaikuttaa yllättävän hyviltä, mutta katsotaan miten tässä keväällä käy.



Parvekkeelle unohtunut mansikka vaikuttaa yllättävää kyllä selvinneen talvesta. Jos tämä onnistuu mansikalta, miksei sitten muratiltakin! No, kohtahan niitäkin saa kukkakaupoista uusina ja terveinä. Olen näitä yleensä katsellut sinne huhti-toukokuuhun, jonka jälkeen ovat saaneet vaihtua uusien tieltä. Osan murateista olen peittänyt ja jotenkaan ne muratit eivät vaikuta erityisen eläviltä. Mutta aina pitää kuitenkin yrittää!



Perinteiset harvat pääsiäiskoristeetkin kaivoin parvekkeelle ja kohtahan se pääsiäinen onkin! Niin sitä vaan jo taas hankitaan kausikukkia parvekkeelle ja nautitaan pitkistä illoista. Niihinhän on suorastaan jo ihan tottunut! Sen verran olen tulevan kesän istutuksia miettinyt, että toivon kohtuullisen vähän kasteltavaa, mutta toiveissani kuitenkin ovat hortensiat. Niiden lisäksi talvisäilöstä on tulossa oliivipuut ja ihmeköynnökset sekä mahdollisesti viiniköynnös, joten paljon muuta ei tarvita. Paitsi murattien kaveriksi jotain pientä kukkivaa!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti