maanantai 29. kesäkuuta 2015

Ihmeköynnösistutuksia

Keväällä vihdoin istutin uudelleen pari pienempää ihmeköynnöstä ja ruukun vaihtaminen teki niille kyllä hyvää. Aiemmin kuivuivat jatkuvasti ja juuretkin olivat melkoiset, kun ne ruukusta paljastuivat. Uuden ruukun myötä jatkuva kuivuminen loppui ja köynnökset alkoivat kasvaa aivan eri tavalla kuin aiemmin. Siirsin ihmeköynnökset parvekkeelle pari viikkoa sitten ja samalla totesin toisenkin ihmeköynnöksen kohdalla olevan aika vaihtaa maisemaa noin ruukun suhteen. Jatkuva kuivuminen ei parvekkeella käy, jos kesää on tässä yhtään tulossa!

Niinhän se oli tämäkin ihmeköynnös kasvattanut melkoiset juuret, vaikka ei tässä ruukussa ole paria vuotta kauempaa ollutkaan. Nämä kasvavat näköjään erittäin nopeasti ja ruukku joutaa vaihtoon paljon nopeammin kuin muilla kasveilla. Täytyy pitää mielessä ja ehkä tällä vähän isommalla ruukulla ja uudella mullalla selvitään ensi kesään tai toivottavasti sitä seuraavaan.



Nyt pari viikkoa myöhemmin on uutta lehteä alkanut kasvaa ja uusia kukkiakin on näkyvissä. Lisäksi myös kukkien sävy on vaihtunut parvekkeella ja uuden mullan myötä myös paljon kirkkaammaksi aiempiin verrattuna. Myös lämpötilat parvekkeella ovat niille sopineet vaikka kovin lämpimästä kesästä ei ollakaan päästy nauttimaan ainakaan vielä. Parvekkeellahan nämä ihmeköynnökset ovatkin parhaimmillaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti