keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Uunijäätelö

Edellisestä uunijäätelöstä on aikaa vierähtänyt aivan luvattoman kauan. En ole sitä koskaan varmaan itse tehnytkään ja nyt täytyy kyllä ihmetellä, että miksi ei. Aivan mahtava jälkiruoka eikä sellaiseksi kovin vaikeatekoinenkaan. Tätä täytyy kyllä tehdä useamminkin!

Juhannuksena uunijäätelöä tuli kokeiltua mustikan kanssa ja paras mahdollinen yhdistelmä taisi osua heti ensimmäisellä kerralla. Mustikka on sopivan kirpeä kaveri muuten suhteellisen makealle marengille sekä jäätelölle. Toki mukaan sopii muutkin marjat ja hedelmät, kuten esim. omena voisi toimia mustikan tavoin! Erilaisia vaihtoehtoja kyllä löytyy!



Uunijäätelöön tarvitaan:

Kakkupohja

2 munaa
3/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte

1 litra vaniljajäätelöä
3 - 4 dl marjoja

Marenkikuorrutus

3 munanvalkuaista
1 dl sokeria

Päälle mantelilastuja

Aluksi valmistetaan sokerikakkutaikina vatkaamalla munat ja sokeri vaahdoksi, johon lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kakkupohja paistetaan piirakkavuoassa n. 225 asteessa 15 minuuttia. Jäähtynyt kakkupohja kumotaan uuninkestävälle vadille. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen ja vatkaa sillä aikaa marenkia varten valkuaiset ja sokeria kovaksi vaahdoksi. Marjat levitetään kakkupohjan päälle. Jäätelö leikataan paksuiksi viipaleiksi ja levitetään keoksi marjojen päälle. Peitä koko kakku täytteineen marenkivaahdolla ja ripottele päälle mantelilastuja. Paista kakkua uunin yläosassa pari minuuttia kunnes kakun pinta on kauniin ruskea. Tarjotaan heti!


Uunijäätelö on aivan ihanaa! Kakkupohja voisi olla ohuempikin, mutta piirakkavuoan koko tietysti vaikuttaa siihen paksuuteen. Kakkua tulee todella runsaasti, jolloin jäätelön määrää voi hyvin pienentää vierasmäärän mukaan. Tästä tuli erittäin runsaat annokset 7 hengelle ja pari palaa päätyi myös pakastimeen. Pakastus toimi myös hyvin. Mikrossa kun lämmitti n. puoli minuuttia, kakku oli syötävää ja pohja myös sopivasti sulanut. Parasta tämä on tietysti heti tarjottuna ja ainakin tällä kerralla jäätelökin oli sulanut, mutta kuitenkin sopivan kiinteää. Mahtava herkku!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti