sunnuntai 16. elokuuta 2015

Ainoa laatuaan - Robert Plant

Kesäloman aikana pääsin vihdoin ja viimein kuulemaan varmaan suurinta laulajalegendaa ikinä - omasta mielestäni. En ole koskaan aiemmin käynyt Pori Jazzissa ja Robert Plantin myötä tie kävi nyt heinäkuussa sinne. Kokemus oli kaikin puolin mahtava; mukava festivaali ja Plant - Plant on Plant. Todellakin aivan upea kokemus!



Sääpuoli reissussa vähän huoletti. Heinäkuuhan nyt yleisesti ottaen oli aika vaihteleva sekä sateinen ja Robert Plantin esiintymispäivälle luvattiin suorastaan kaatosadetta. Iltapäivällä Porissa satoikin, mutta sateen vuoksi saavuimmekin sinne vasta viiden pintaan. Muuten Jazzissa olisi varmasti viettänyt koko päivän oikein mielellään, mutta Plantin esiintymisaika oli klo 22.30 ja pahan kastumisen pelossa oli vain maksimoitava oma viihtyvyys. Alkuilta oli sateen jäljiltä todella viileä, mutta meidän aikana ei satanut kuin ihmeen kaupalla koko iltana tippaakaan! Anniskelualueella näimme Buena Vista Social Clubin viinilasin äärellä ihan jo pelkästään lämmittelymielessäkin, mutta illan mittaan sää myös lämpeni. Mutta kyllä alkuilta oli todella kylmä, vaikka olin varustautunut nahkatakkiin, farkkuihin ja hanskoihin. Todellakin heinäkuussa! Ja kuuma ei tullut yhtään, vaikka lavan edustalla Robert Plantin aikana ilta ja tunnelma sen verran lämpenikin, että hanskat sentään sai riisua.


Anniskelualueen tunnelmaa jaksoi pari tuntia seurata, jonka jälkeen oli hyvä käydä kävelemässä ja tutustua festivaalialueen muuhun tunnelmaan. Takaisin tullessa Kool and The Gang jo lopetteli ja sitä olisi voinut katsella kyllä pidempäänkin, mutta oikeasti lämmittely oli illan aikana tarpeen. Tämän jälkeen suuntasimmekin jo lavan edustalle ihan sille alkoholivapaalle alueelle, jossa oli koko loppuillan tosi mukava tunnelma. Alueen ainoa vahvasti humalainen taisi olla vieressäni, mutta en antanut asian häiritä, kun en häntä tullut sinne ollenkaan katsomaan. Ja kyllähän se Plant todellakin kaiken huomion vei!



Illan mittaan kuulimme paljon Zeppeliniä, vähän Plantin soolotuotantoa sekä blues-klassikoita. Plant ja Sensational Space Shifters esiintyivät noin puolitoista tuntia ja ilta oli kyllä huikea. Karismaa ei Plantilta puutu ja onhan se toki aivan uskomatonta vihdoin hänet livenä nähdä kaikkien näiden vuosien jälkeen. Bändi on myös aivan upea ja livenä monet Plantin omista kappaleista saavat aivan uusia ulottuvuuksia, sillä niissä on livenä todella massiivisia rytmejä ja soittimia. Etnisväritteisesti soitettu blues on aivan huikeaa kuultavaa. Näitä sovituksia kannattaa melkein You Tubesta koblata ja kuunnella millaisia versioita niistä voi saada aikaan. Oma illan suosikkini oli aivan ehdottomasti Crawling King Snake! Itselleni se on tutuin The Doorsin esittämänä, mutta katsoin sen etukäteen You Tubesta, kun näin, että se on ollut usein Plantin settilistalla. Ja kyllä se huikea olikin! Pidin kovasti myös Zeppelin-klassikoista kuten Dazed and Confused ja Black Dog. Riffit ovat toki tutut ja tunnistettavat, mutta ne soitetaan a'la Robert Plant and The Sensational Space Shifters.



Toivottavasti tapaamme pian taas uudelleen! Ilta oli aivan mahtava kokonaisuudessaan. Iltaa olisi vielä voinut jatkaa alueella päälavan ulkopuolella, mutta lähdimme ajelemaan kohti majoituspaikkaa Forssassa. Saapuminen festivaalille sujui oikein hyvin ja rauhallisesti hyvin opastettuna, mutta poistuminen alueelta oli kyllä todella hidasta. Pysäköintialueen poistuminen on täysin tukossa ja siinä tuli sitten jonoteltua pidempäänkin. Onneksi lomalla ei ole kiire! Eikä onnellisella ihmisellä! Jos on nähnyt Robert Plantin, juuri mikään ei voi mieltä harmittaa. Ei yhtään mikään.


Ja tässä vielä se parhaista parhain; Crawling King Snake Philadelphiasta käsin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti