torstai 6. elokuuta 2015

Paistettu kuningatarjuustokakku

Marjahurmassa tein jo ensimmäisen juustokaku ja päädyin tällä kertaa paistettavaan juustokakkuun. Yleensä teen hyydytettyjä, koska paistetuista on jäänyt jotenkin käsitys, etteivät ne onnistuisi niin hyvin. Tämä kyllä onnistui! Ehkäpä lämpötilat olivat kohdillaan!

Olisin voinut tehdä mustikkapiirakankin, mutta jotenkin toivoin juustoisempaa makua. Ja nyt kun näitä marjoja kerran piisaa, niin ehtiihän sitä niitä piirakoita tehdä useammankin. Marjavalinta ei ollut vaikea, kun sekä mustikkaa että vadelmaa löytyy nyt erittäin runsaasti. Ja tämähän on kaiketi se paras mahdollinen marjayhdistelmä!


Tarvitaan:

Pohja
125 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

Täyte

600 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 munaa
1 dl kermaa
1 dl maissitärkkelystä
5 dl mustikoita ja vadelmia


Vaahdota rasva ja sokeri sekä lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muiden aineiden joukkoon. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina vuokaan.

Sekoita sokeri ja vaniljasokeri tuorejuuston joukkoon. Lisää seokseen munat, kerma sekä maissitärkkelys. Kaada täyte vuokaan ja ripottele välissä marjoja. Pidän itse marjoista kokonaisina ja mielestäni koko täytteen ei tarvitse maistua marjoilta, mutta jos siitä pitää, voi marjat sekoittaa suoraan täytteeseenkin.

Paista kakkua 175 uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Jätä kakku uuniin vielä noin puoleksi tunniksi uunin sammuttamisen jälkeen. Anna kakun jäähtyä ja lisää marjoja myös päälle ennen tarjoilua.



Juustokakku onnistui erittäin hyvin! Paistopuoli sujui mainiosti, ei ainakaan kypsynyt liikaa. Uunissa olisi voinut hyytyä vielä vähän pidempäänkin, mutta kun kakkua joka tapauksessa jää säilytettäväksi kylmässäkin, se kiinteytyy kyllä. Ja tämäkin tuntui vaan paranevan päivien myötä! Marjoja olisi voinut olla maun puolesta vähemmänkin, mutta kun sesonkin on päällä, näillä mennään! Tuoreet marjat kakun päällä ovat kuitenkin kiva lisä, vaikkakin juustoinen täyte oli sekin erittäin hyvää. Kyllä, tätä tehdään uudelleenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti