tiistai 19. tammikuuta 2016

How to Get Away With Murder

Katselin joulun ja välipäivien tienoilla Viaplayltä odottamani How to Get Away With Murder -sarjan. Totta puhuen, odotin sen kyllä olevan parempi ja enemmän tosissaan tehty. Mitään huumoria ei sarjassa viljellä, joten vähemmän tosissaan tehdyt asiat ovat siten valitettavasti tahattomia. Ensimmäisellä kaudella oli 15 jaksoa ja siinä kymmenennen ja kolmannentoista jakson välimailla olin jo aika vahvasti sitä mieltä, että toista ei kautta ei välttämättä tarvitse nähdä. Viimeiset jaksot kuitenkin olivat sen verran yllätyksellisiä eikä tapauskaan selvinnyt, joten kai se toinenkin kausi on katsottava, kun se mahdolliseksi tulee.



Sarja voisi olla paljon parempikin Viola Davisin ympärillä. Muut päähenkilöt ovat aika pinnallisia ja sarjan kovin CSI-mainen olemus ja leikkaus ehdottomasti häiritsee ja vie uskottavuutta. Toki on selvää, että sarjalla myös tavoitellaan siten nuorempaa katsojakuntaa. Lisäksi sarja sisältää valtavasti erittäin epäuskottavia rakenteita, mutta toisaalta ei tämä ole niin ennakoitavissa kuin moni muu vastaavanlainen sarja. Päähenkilö Annalise Keating on puolustusasianajaja, joka opettaa myös yliopistossa. Parhaiten menestyneet oppilaat pääsevät hänelle töihin opiskelun lomassa ja kärkeä pitävä saa jopa pokaalin (heh). Työskentely opintojen lomassa kuulostaa ihan tavalliselta, mutta kun näkee ne caset, joiden parissa opiskelijat työskentelevät, on uskottavuus aika kaukana. Kampuksella murhataan opiskelijatyttö ja Keatingin aviomies lienee asiaan jotenkin sekaantunut. Tätä sitten tutkitaan koko kauden ajan jaksokohtaisten rikostapausten lomassa vähän Damages-tyyliin väläyksinä enneisyyden kautta, paitsi Damages oli toteutettu äärimmäisen paljon paremmin ja Damages on hirveän paljon parempi sarja. Mutta ei tämäkään nyt aivan onneton ole. Jos kaudessa olisi ollut muutama jakso vähemmän ja asiat tiivistetty harvempaan jaksoon, tulos olisi voinut olla aivan toinen ja kaikenlainen turha asioiden jahkailu olisi jäänyt vähemmälle.



Joka tapauksessa kuitenkin odotan nyt toista kautta mielenkiinnolla. Toinen kausi voi olla ihan eri luokkaa, kun hahmot ovat jo tuttuja. Viola Davis on sarjassa ihan omaa luokkaansa. Samoin Billy Brown (Nate Lahey) on todella hyvä ja tekee hahmostaan aidon. Moni muu sen sijaan tekee suorastaan aika heikkoja roolisuorituksia; tosin kyllä osa nuoristakin on rooleissaan ihan hyviä. Jaksokohtaiset rikostapaukset ovat kovin pinnallisia, mutta tarinan pääjuoni on kyllä ihan toimiva ja tekee sarjasta katsomisen arvoisen. Viola Davis on kuitenkin niin hyvä näyttelijä, että hänen ja vaikka Billy Brownin ympärille olisi voinut koota paljon, paljon vahvemmankin sarjan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti