keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Ruuhkaa sarjarintamalla

Jos viime vuonna oli enemmän hiljaisia hetkiä sarjarintamalla, tänä talvena on sillä ollut kyllä pahasti ruuhkaa. Ihan peruskanaviltakin on tullut vaikka mitä mielenkiintoista puhumattakaan maksullisista palveluista vielä siihen lisäksi. Tällä viikolla hemmotellaan vielä lisää, kun tämän viikon perjantaina Hbo Nordicilta alkaa mahtavan Boschin toinen kausi!

credit: hbonordic.com

Brittisarjojen puolella on ollut oikea loistotalvi. Ensinnäkin tutustuin vähän sattumalta Shetlandiin. Olin jotenkin onnistunut sen sivuuttamaan sillä seurauksella, että nyt jäi valitettavasti kaksi ensimmäistä jaksoa näkemättä. Tykkäsin tästä Shetlandista aivan valtavasti. Toivottavasti sitä tehdään lisää! Rikokset tuntuivat oikein ja samoin ihmiset, hyvä miljö ja hyvät tarinat. Toisena brittiläisenä ilona jatkui Banks, josta nyt katselen uusia jaksoja. Siitäkin pidän valtavasti edelleen. Ja lauantaina jatkuu Vera Stanhope, joka on myös toiminut oikein hyvin. Tällä kertaa muistan myös tallentaa molemmat jaksot kummallisesta lähetysaikataulusta huolimatta (lauantai-sunnuntai -kombinaatio klo 19.30). Kyllä nyt on ollut kunnollista rikostarjontaa ja Peaky Blindersia en ole vielä ehtinyt aloittaakaan!



Downton Abbey pääsi myös päättymään ja kyllähän viimeinen kausi oli yhtä hyvä kuin muutkin. Mutta se on pakko sanoa, että varsinkin viimeiseen jaksoon olisin kyllä kaivannut jotain dramatiikkaa. Kyllä se oli minun makuuni vähän turhan nössö ja liikaa ratkaisuja täynnä; vähän kunnon dramatiikkaa ja avointa loppua, niin sarjan päätöskin olisi ollut huikea. Downton Abbey -sarjan korvaajaa täytyy kyllä nyt vähän haeskella. Näitä hyviä dramaattisia menneen ajan pidempiä sarjoja on tarjolla kovin vähän. Elämä menee helpostikin aika rikospainoitteiseksi. Iltaisin olen kuntopyöräillessä katsellut The Shieldiä; jotain menevää sen pitää ollakin, ei mitään Downton Abbey'tä. The Shield päättyi kuitenkin lyhyeen kesken kakkoskauden, kun se vaan katosi ilman ilmoitusta Netflixistä. Aika surkeaa. Olin kyllä ällikällä lyöty ja todella pettynyt. Tilanne on jo korjattu ja kaikki tuotantokaudet sisältävä boksi on matkalla kotiin. Jotain ennakkovaroitusta olisi tosiaan asiasta toivonut ja täytyy vähän jatkossa arvioida mitä sieltä uskaltaa alkaa katsoa, ettei jää taas kesken. Palataan ainakin sitten kanavalle, kun Gilmore Girls palaa.



Talvella palasi myös The X-Files ja sitäkin on pitänyt katsoa. Pari viimeistä jaksoa täytyy vielä katsoa uudelleen, koska pilkin ne aika pahasti. En nyt oikein tiedä mitä niistä ajatella. Tavallaan paluu oli ihan toimiva juttu ja pari jaksoa ovat olleet kyllä hyviä, parissa taas ei mitään erityistä. Enpä kai voi sitten valittaakaan. Toinen kahden vaiheilla juttu on myös Legends, jonka pariin ohjasi tietysti Sean Bean. Eihän se nyt tietenkään mitään huippujännitystä ole, mutta toisaalta siinä on kuitenkin uusiakin ideoita ja lähestymistapoja rikollisten ja kadonneen menneisyyden jahtaamiseen. Kyllähän sitä on ihan katsellut.



Sen sijaan viimeistä kautta Justifiedia kun ei telkkarista vaan kuulu, laitoin sen sitten heti ennakkotilaukseen, kun se dvd:llä huhtikuun alussa ilmestyy. Odotan kyllä innolla! Talvella innostuin kovasti myös Silicon Valley -sarjasta, joka palaa uuden kauden kera HBO Nordicille silloin kuin Game of Throneskin eli 24.4. Silicon Valley on kyllä parasta komedian saralla piiitkäään aikaan; tuskin maltan odottaa. Sitä ennen kuitenkin on luvassa Bosch sekä monta, monta muuta. Tajusin äskettäin, etten ole vielä ehtinyt katsoa Fargon toista kauttakaan enkä Bastard Executioneria. Vuorokaudessa on aivan liian vähän tunteja...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti