keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Kesä ja telkkari

Kesän tv-osasto vaikuttaa oikein mukavalta. Onneksi tarjolla ei ole kuitenkaan liikaa odotettua ohjelmistoa, koska sarjaruuhkaa on pahasti syntynyt ja sitä purkaessa tässä vierähtää kyllä tovi. Tänä vuonna Game of Throneskin kestää kesäkuun loppuun ja heti siihen pitäisi katsoa Silicon Valleyn uudet jaksot putkeen. Ruuhkaa purkaessa olen vasta aika äskettäin päässyt HBO Nordicin The Bastard Executionerin kimppuun ja hiljattain sain katsottua Ylen Peaky Blindersin kaksi kautta. Pidin siitä paljon ja nyt kovasti odotellaan sitten kolmatta kautta; eikä The Bastard Executionerkaan mielestäni tähänastisen perusteella hassumpi olisi ollut.



Muutenkin Peaky Blindersin lisäksi Ylellä brittisarjat ovat tehneet mukavan paluun. Tässä olikin jonkin verran taukoa kiinnostavien sarjojen suhteen, muttta tänä vuonna on tilanne ollut kyllä aivan toinen. Shetlandsaarten murhatkin aloitti pikapikaa uusintakierroksen ja se on pakko kyllä katsoa. Talvella missasin pari ensimmäistä jaksoa ja ehdottomasti on nyt käytettävä tämä mahdollisuus; ja mielelläni kyllä katson loputkin jaksot. Myös Happy Valley on palannut uusin jaksoin kevätkauden uusintojen perään. En seurannut nyt uusintoja, mutta katsoin sen kyllä ensimmäisellä kierroksella. Nyt uusintakierroksella sarjaa on kovasti hehkutettu ja olihan se ihan ok, taattua brittilaatua, mutta toivottavasti toinen kausi olisi vielä parempi. Komisario Lewisia olen jättänyt pari kautta väliin, mutta ajattelin uusintojen kautta ottaa tapahtumat kiinni ja jatkaa sitten 23.7. uusilla jaksoilla. Lewis on valtavan hidastempoinen, mutta ihan mielellään katsottava ja hyvin tehty. Morsehan oli ihan samanlainen, mutta Morsella oli kyllä lisäksi melkoinen karisma.



Ylellä on luvassa myös epookkitavaraa, joista esim. Sota ja rauha 23.8. alkaen vaikuttaa erittäin kiinnostavalta. Yle Teema tarjoaa myös lisäksi useamman muun brittiläisen periodisarjan ja -tv-elokuvan, joista mielenkiintoisia ovat esim. Lady Chatterleyn rakastaja (uusi, ei se vanha Sean Bean -versio) 23.7. ja Tarkastaja tulee (An Inspector Calls) 30.7.2016.



Mainoskanavien puolelta mielenkiintoisinta on The Good Wifen viimeinen kausi 27.6. alkaen Livillä. Yleensä The Good Wife on nähty jo nopeammin Jenkkilän perään, mutta tällä kertaa odotus oli pidempi. Viime kaudet eivät ole enää olleet yhtä hyviä kuin mitä parhaimmat vuodet, mutta tottahan tämä loppuun asti tulee katsoa. Muilta osin mainoskanavien tulevasta tarjonnasta on aika vaikea saada selkoa. Suurelta osin tarjonta ei myöskään suoraan sanottua edes kiinnosta; jos tosi-tv:n ja kotimaisen viihdetarjonnan jättää pois, eipä siitä hirveästi tv-tarjontaa jäljelle jää. 



Maksupalveluissa erityisesti HBO Nordicilla on luvassa vaikka mitä mielenkiintoista. Uusittu Roots-minisarja on jo alkanut toukokuun lopussa ja se täytyy katsastaa pikimmiten. Uusista sarjoista erittäin mielenkiintoinen on Cameron Crowen Showtimelle tekemä Roadies, joka alkaa 27.6.2016. Jos Vinyl kertoi levy-yhtiöstä, nyt seurataan sitten roudareiden elämää. Pidän Cameron Crowen elokuvista ja tätä kyllä odotan innolla! HBO:n oma komediasarja Vice Principals alkaa 18.7.2016 ja siinähän sitten nähdään mitä Walton Goggins on puuhaillut Justifiedin jälkeen. FX-kanavan puolelta on myös saatu iloisia uutisia, sillä The Bastard Executionerin jäätyä vain kauden mittaiseksi, on kanava tilannut Kurt Sutterilta Mayans MC -sarjan. Innolla kyllä sitä odotan! Myös Amazonin Bosch on vahvistettu kolmannelle kaudelle ja FX:n Fargoon on tulossa kolmas kausi, jossa pääosassa esiintynee Ewan McGregor. Näitä kahta kuitenkin on luvassa vasta ensi vuoden puolella.

Credit: hbonordic.com

Credit: hbonordic.com

Credit: hbonordic.com


Ja sitten on tietysti Rio. Toukokuusta puolet meni jääkiekon merkeissä ja sama linja jatkuu taas 17.9. - 1.10.2016 World Cupin parissa ja jo tätä ennen esiotteluilla. Syyskuussa toki eletään sitten vielä Toronton aikaa, joten tilanne tulee olemaan paljon vaativampi kuin Pietarin kanssa. Näitä kisoja esittääkin sitten Viasat Finland ja Viaplay, mutta jotenkinhan nämäkin kisat on nähtävä. Ylen jälkeen olen jo kohtalaisen tottunut MTV3:n kisalähetyksiin, mutta kyllä aika jännittyneenä odotin olympialähetysten siirtymistä Rion jälkeen Disoverylle. Näillä näkymin kuitenkin pääosa lajeista näkyy silti Ylen kanavilla, paitsi suomalaisen urheilun kultakaivos olympiakiekko. Lisäksi Discovery saa valita Tokiosta itselleen kaksi lajia, joista toinen ei kuitenkaan ole Ylen televisioima yleisurheilu. Faktahan on se, että pienemmille toimijoille pelkästään selostuksen järjestäminen suurimpaan osaan suomalaislajeista olisi aivan ylivoimainen urakka ja onneksi sopimus on tästä syntynyt, kun Ylellä on osaava kaarti useimpiin lajeihin. Jääkiekosta on siis tullut kanavien kiertolainen. Rio sentään näkyy kokonaisuudessaan vielä Ylellä 5. - 21.8.2016. Esitysajat lienevät mahdottomat ja niin on tarjontakin; kesäkisat ovat niin valtavan paisuneet, että halutessaan telkkaria voisi kyllä tapittaa kaksi ja puoli viikkoa muutaman tunnin taukoa lukuun ottamatta täysin putkeen. Ja vieroitusoireet ovat kyllä varmasti taas sen mukaiset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti