lauantai 10. joulukuuta 2016

Vuosi elämää - tietysti Gilmore Girls

Nyt on sitten kahlattu läpi Gilmore Girlsin paluu neljän 90 minuuttisen jakson osalta. Kyllä, paluu oli hyvin tehty ja tähän päivään sopiva. Stars Hollow ja ihmiset olivat edelleen aivan ihania ja ehdottomasti tämä kannattaa katsoa! Se on pakko sanoa, että jotain olisi kyllä voinut leikata poiskin. Vartti pois jokaisesta jaksosta olisi tiivistänyt tarinaa paremmin ja samalla lyhentänyt joitakin erittäin pitkiä monologeja ja taisi olla sellaisia dialogejakin. Mutta menköön, olihan tämä sentään Gilmore Girls!



Pitkiin monologeihin ja dialogeihin syyllistyi joskus alkuperäinen sarjakin, mutta tässä niitä oli mm. terapiavastaanotolla. Jossain oli mainittu omituisuutena Stars Hollow'n pitkä musikaalikaalikohtaus kesä-jaksossa ja se oli kieltämättä kyllä melkoista ajanhaaskausta; ja todella pitkä. Muilta osin minisarjassa oli kyllä ihan toimiva juoni (tosin Lorelain ja Roryn riitaantuminen kesä-jakossa oli vähän kummallinen ja kävi aivan liian helposti noihin sarjan mittasuhteisiin). Erityisesti talvi-jakso oli erittäin hyvä, mutta kevät- ja kesä-jaksoissa taso vähän tasaantui. Syksy vaikutti taas oikein lupaavalta, kunnes tuli aivan käsittämätön ja pitkä osuus Loganin ja Finnin sekä muiden Yale-ystävien Life and Death Brigaden tyyppien kanssa. No, en voinut sietää niitä juttuja alkuperäisessä sarjassakaan, joten ei ihme etten nytkään. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin; sarja palasi ruotuun ja päättyi erinomaisesti.

Ehkä Roryn kirja olisi voinut olla yllätys vain lopussa ja Gilmore Girlsin tarinassa olisi siten ympyrä sulkeutunut, mutta tässä tuleva kirja oli nostettu osaksi Roryn ja Lorelain kiistaa. Tämä oli tosiaankin vähän kummallinen juonikuvio, mutta sellaiseen oli nyt päädytty ja sitä kautta tarina sai tällaisen päätöksen. Ainahan näissä paluukuvioissa juoni jää helposti vähän toisarvoiseksi ja ehdottomasti tämä muilta osin olikin todella hyvä. Teknisesti minisarja oli toteutettu aivan mahtavasti, Stars Hollow oli yhtä huikea kuin aina ennenkin ja monien hahmojen vierailut oli saatu istutettua tarinaan erittäin hyvin. Ja kyllähän heitä kaikkia oli aivan ihana taas nähdä!



Ja ne neljä viimeistä sanaa... Ne olivat kyllä yllätys! Ja ne olivat hyvät! Itse olisin veikannut, että ne olisivat olleet "Rory, I smell snow". Mutta. Ne eivät olleet ne vaan jotain sellaista, jota en kyllä olisi pystynyt arvaamaan. Yllättihän sitten tämäkin; ja sehän se aina parasta onkin! Netflixissä ne sanat selviää ja olivat kyllä Gilmore Girlsille ehdottomasti arvoisensa päätös.


I smell snow...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti