lauantai 4. maaliskuuta 2017

Dendrobium

Muutaman vuoden tauon jälkeen ostin kotiin dendrobium-orkidean. Tämä on perhosorkidean kanssa siitä kiva, että tämän saa kukkimaan myös uudelleen ilman mitään erityistoimienpiteitä. En ole dendrobeja viime aikoina kovin paljon kaupoissa nähnyt, mutta Plantagenissa oli dendrot kanta-asiakastarjouksessa, josta sitten innostuin sellaisen hankkimaan.


Dendrobiumit kasvattavat mukavasti myös uusia versoja, joten näitä voisi halutessaan lisätäkin aika helposti. Itse olen tyytynyt vain seuraamaan niiden kasvamista. Kukat ovat myös siitä ihania, että kasvi kukkii myös pitkään. Ainoa valitettava seikka on se, että perhosorkidean tavoin näissä viihtyy villakilpikirvat ja siinä onkin syy, miksi jouduin aiemmat hävittämään. Dendrobiumista niitä ei saa pois millään, sillä pääsevät asuttamaan aivan kaikki paikat. Onneksi villakilpikirvoja en ole aikoihin meillä nähnyt, mutta kasvit kannattaa kyllä syynä tarkkaan, kun niitä kaupasta tuo.



Nyt kun olen taas dendrobiumin omistaja, aion kyllä nauttia sen kauneudesta kaikin tavoin eli täytyy koittaa hoitaa sitä mahdollisimman hyvin. Sain sen laitettua työhuoneessa valoisalle paikalle, sillä se tykkää muistaakseni todella paljon valosta kuten muutkin orkideat. Otin sen myös mukaan joka toisen sunnuntain orkideafarmin upotuskastelurundiin; kohta alkaa kevät olla niin pitkällä, että voi toki olla, että kohta joutuu kastelemaan niitä jo viikoittain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti