tiistai 25. huhtikuuta 2017

Viherraportti

Muutama viikko sitten istutet yrttiviljelmät olivat hyvä idea. Nyt niiden ansiosta koko keittiö vihertää! Kovin monta päivä ei ehtinyt hujahtaa, kun ensimmäiset versiot olivat jo melko suuria; nyt ovat hujahtaneet jo melkoisiin mittoihin. Heti on niitä myös alettu napostella ja hyvin on maistunut!


Myös ohra ehti meillä kasvaa hyvissä ajoin ennen pääsiäistä. Pääsiäisenä se ehti vähän pyhien aikana kuivahtaa ja siten koko komea harjas valahti. Nyt sitä on sitten syötetty koiralle, joka on siitä kyllä tykännyt. Täytynee vielä tässä kevään mittaan istuttaa beaglen herkuksi uudet ohrat.



Kotiin on myös palannut talvisäilytyksestä muratit ja pelargonit. Sen verran viileitä (suoraan sanoen kylmiä) öitä on muutaman viikon ajan vielä ollut, että en ole niitä raaskinut vielä parvekkeelle siirtää. Monet sekä murateista että pelargoneista on alkanut kasvattaa uutta enkä haluaisi todellakaan niiden nyt turhaan paleltuvan. Ensin ne olivat eteisessä, josta kannoin ne olohuoneeseen alkuperäisen suunnitelman mukaan viikoksi, kun koirakaan ei ollut paikalla. Säätiedote muuttui ja pakkasöiden vuoksi työhuoneesta oli raivattava tilaa ja ne majoittuivat sinne. Toinen ekstraviikko tuli siihenkin majoitukseen, mutta ensi viikonloppuna on niiden aikana siirtyä parvekkeelle. Toivotaan, että vapusta tämäkin kevät sitten lämpenee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti