perjantai 12. tammikuuta 2018

Syysretki ja tiimalasikantapää

Ihastuin täysin Novitan Syksy-lehdessä esiteltyihin Syysretki-sukkiin. Ensinnäkin 7 Veljestä Multiraita-langat ovat todella, todella kauniita ja niin on sukkien mallikin. Syysretki-sukkaa on ollut ihana neuloa ja samalla tuli kovalla työllä opeteltua tiimalasikantapää.


Ensin tein Syysretki-sukkia ainakin yhden parin yksivärisenä, jonka jälkeen tein ne Multiraidalla. Multiraidassa on todella kiva raidoitus neuloessakin ja sukista tuli kyllä ihanat! Tein sukat eri keristä aloittaen samasta kohdasta, mutta silti raidoitus ei mennyt aivan samanlaisesti. Mielestäni mitään erojakaan ei tullut tehtyä, sillä kuvio on sellainen, että sitä on erittäin helppo seurata ja sukista tulee kyllä samanpituiset. Ei sillä niin merkitystä, mutta täytyypä seuraavalla kerralla tarkkailla Multiraitaa, että eikö kerät tosiaan ole aina samanlaisia.


Ja se tiimalasikantapää... Sitä on kyllä tullut hinkattua. Sukkien ohjeessa se kyllä selitetään, mutta silti kantapäästä tuli hirveän reikäinen. Purin ja etsin tiimalasikantapään ohjevideon, jonka jälkeen tein sen tiukemmin ja neulomalla pari välikerrosta ennen kantapään levennyksiä. Se oli parempi, mutta purin vielä tein uudelleen. En muista kuinka monta kertaa, mutta lopulta se oli vaan hyväksyttyvä ja mentävä eteenpäin. Jotenkin niitä kantapäitä ja sukkia valmistui, useimmiten tein ne moneen kertaan. Vieläkään tiimalasikantapää ei ole mielestäni riittävän siisti. Toinen reuna kyllä on ihan hyväksyttävä, mutta toisessa on parannettavaa. Viimeisten parien kanssa olen sitten kokeillut ja uskaltautunut tekemään kantapään ihan sukkien ohjeen mukaan ilman neulottuja välikerroksia ja kovalla harjoittelulla näköjään se on näistä loppujen lopuksi paras versio. Nyt osaan sitten tehdä tiimalasikantapään, mutta tavalliset kantapäät onnistuu kyllä ehdottomasti tehdä siistimmin. Tämän sukan ongelma on vaan siinä, että se aloitetaan kärjestä eikä muita kantapäävaihtoja oikeastaan ollut saatavilla. Suuri Käsityö -lehden video on todella hyvä; toki siinä kantapää tehdään varresta aloitettuihin sukkiin. Hyviä ohjeita löytyy myös Ulla Neuleesta.



Tiimalasikantapää kuitenkin siis opeteltu ja seuraavaksi taidan vihdoin opetella kuinka sukka aloitetaan kärjestä huomaamattomasti...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti